Administrarea celei de-a doua doze booster de vaccin anti-COVID-19 va fi inițiată în Republica Moldova începând cu 25 iulie

Administrarea celei de-a doua doze booster de vaccin anti-COVID-19 va fi inițiată în Republica Moldova începând cu 25 iulie

Persoanele care și-au administrat în țară sau în străinătate prima doză de rapel au posibilitatea să se imunizeze cu al doilea booster de vaccin anti-COVID-19, începând cu 25 iulie curent. Ministerul Sănătății a emis în acest sens un Ordin, în baza recomandărilor Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor.

Pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, beneficiarii din instituțiile rezidențiale și centrele de plasament.

Totodată, se recomandă administrarea celei de-a doua doze booster persoanelor sever imunocompromise cu vârsta de 18 ani și peste. La solicitare pot fi imunizate cu a doua doză booster și persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult, care nu fac parte din categoriile eligibile pentru vaccinare.

Menționăm că, a doua doză booster se va administra la un interval de cel puțin patru luni de la prima doză de rapel, cu aplicarea vaccinurilor Comirnaty/Pfizer-BioNTech sau Spikevax/Moderna.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova

Linkuri utile