Octombrie - luna dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân

Din anul 1985, luna Octombrie este luna de conștientizare privind Cancerul mamar, maladia care răpește anual mii de vieți și le lasă pe altele cu sechele.

La fiecare 3 minute, în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân, iar la fiecare 14 minute una dintre ele pierde lupta cu boala. Cancerul de sân provoacă aproximativ 77.000 de decese anual, dintre care 40 la sută de femei decedează până la vârsta de 65 de ani.

La nivel global se prognozează o creștere a cazurilor noi de cancer, anume din aceste considerente se organizează la nivel internațional Campania ”Luna în Roz” cu scop de conștientizare a cancerului mamar, ca problemă de sănătate pentru care sunt posibilități de a preveni, depista precoce și a beneficia de un tratament specializat contemporan.

Specialiștii estimează că până în anul 2025, incidenţa prin cancer la nivel global va creşte la 19,3 milioane, iar decesele vor atinge cifra de aproximativ 11,4 milioane. Riscul de a dezvolta cancer înainte de vârsta de 75 de ani poate atinge în unele ţări 35% (mai mult de 1 din 3 persoane).

Medicii recomandă ca fiecare femeie să-şi palpeze sânii în fiecare lună, la trei-patru zile după terminarea ciclului menstrual sau cu 7 zile înainte de începerea ciclului menstrual


Linkuri utile