A fost lansată campania de informare „Redu zahărul – alege ce mănânci!”
Redu zahărul – alege ce mănânci!

Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică a lansat campania „Redu zahărul – alege ce mănânci!”, care urmărește informarea oamenilor despre necesitatea de reducere a consumului de zahăr și îi încurajează să urmeze un mod de alimentație echilibrat și sănătos.

Conform studiului de consum al zahărului elaborat de Organizația pentru cooperarea și dezvoltarea economică (OECD) și a datelor Ucrainei extrapolate pentru Republica Moldova, un moldovean consumă de 5 ori mai mult zahăr decât are nevoie organismul său. Zahărul este adăugat în mâncare și băuturi, deși este prezent în mod natural în fructe, legume și lapte. Consumul excesiv de zahăr crește riscul apariției și dezvoltării bolilor netransmisibile (BNT) precum: diabetul de tip 2 (DZ), hipertensiunea arterială (HTA) și bolile cardiovasculare (BCV).

Consumul excesiv de zahăr contribuie la apariția acneei, oboselii, la acumularea de kilograme în plus și, respectiv, la dezvoltarea obezității, factorul de risc intermediar responsabil de apariția și dezvoltarea BNT.

campanie-redu-zaharul-alege-ce-mananci-22-09-2021-poster

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova
Prosanatate.md
Linkuri utile